تجارت آنلاین یا تجارت الکترونیک چیست ؟

خرید و فروش الکترونیکی چیست ؟

در پاسخ پرسشهای خرید و فروش الکترونیکی e commerce چیست بایستی گفت به روش‌های ارائه شده برای خرید و فروش الکترونیکی یک محصول یا سرویس، از طریق راهکارهای الکترونیک و غیر حضوری گفته می شود. این مفهوم در بسیاری از موارد می تواند به معنای فراتر از خرید و فروش الکترونیکی ساده اینترنتی باشد.

تعریف تجارت الکترونیک چیست ؟

تعریف فرایندگرا از تجارت الکترونیکی دید وسیعتری از آنچه که هست ارائه می‌کند. با این دید، تمام فرآیندهای درون سازمانی تجاری (تولید، انبارداری، مدیریت مالی، شرکت‌ها، عملیات)، انواع تجارت الکترونیک فرایندهای تاجر به تاجر(B2B)، مدیریت حلقه های تامین و پشتیبانی(SCM)، مزایده ها و فرایندهای تاجر با مشتری(B2C) نیز تحت تاثیر تکنولوژیِ تجارت الکترونیکی و شبکه قرار گرفته اند.

منظور از فروش مستقیم در شبکه تجارت الکترونیکی چیست ؟

با یک تعریف دقیق تر، E-Commerce یعنی انجام معاملات از طریق شبکه، یا خرید و فروش محصولات و خدمات از طریق فروشگاه تجارت الکترونیک. محصولات مورد معامله ممکن است دارای ماهیت الکترونیکی، فیزیکی، خدماتی یا آموزش راه دور باشند. محصولات غیر فیزیکی از قبیل محصولات الکترونیکی است که خود نیز شامل اطلاعات، اخبار، صوت و موسیقی، فیلم، بانک‌های اطلاعاتی، نرم افزار و انواع فرآورده های فکری است، که این نوع تجارت روز به روز توسعه بیشتری پیدا کرده است. به نظر می‌رسد تجارت الکترونیکی شبیه خرید از کاتالوگ یا خرید در منزل و از طریق تلویزیونهای کابلی باشد.

منظور از بازار تجارت الکترونیک چیست؟

تاجر الکترونیکی تنها محدود به خرید و فروش محصولات از طریق شبکه نیست. بلکه مانند یکی از فروشگاه های محلی می‌تواند فروشگاه اینترتی در Web ایجاد کرده و در سطح جهان به دنبال مشتری باشد. علاوه بر این، صاحب این فروشگاه می‌تواند تامین کنندگان مواد فروشگاه، حسابداری، خدمات بانکی، ادارات دولتی و رقیب‌های خود را در شبکه اینترنت جستجو کند.

منظور از فضای بازار الکترونیک چیست؟

بازارهای الکترونیکی معمولآ به معاملات و حراجی های روی شبکه، مانند بازارهای سهام و حراجی ها از طریق اینترنت گفته می شود، اما فضای بازار الکترونیکی به پدیده‌ای اقتصادی اشاره دارد، که محصولات، واسطه ها و مشتریان به صورت الکترونیکی با هم تماس و مبادله دارند. فضای بازار الکترونیکی نماد مجازی از بازارهای فیزیکی است. به طور کلی، فعالیت اقتصادی تحت این فضای الکترونیکی اقتصاد الکترونیکی را ارائه می‌کند. فضای بازار الکترونیکی شامل بخشهای زیر است:

  • بازیگران بازار: یعنی کارخانجات، بازرگانان، عمده فروش‌ها، ‌واسطه ها، فروشگاه‌ها و مشتریان.
  • کالاها و خدمات.
  • فرایندهای تامین، تولید، بازاریابی، رقابت، توزیع، مصرف وغیره.

انواع تکنولوژی تجارت الکترونیک چیست ؟

گرچه انواع زیادی تکنولوژی تجارت الکترونیکی وجود دارد، اما در اینجا بهترین آنها را توضیح می دهیم:

  • تجارت الکترونیک تاجر با تاجر
  • مدیریت ارتباطات مشتری
  • شیوه های مدیریت منابع اطلاعات
  • آموزش راه دور برای سازمانهای اقتصادی جدید
  • پست الکترونیک
  • شیوه های طراحی منابع سازمان‌ها
  • خودکار کردن اهرم فروش
  • تحول مراکز تماس
  • خدمات شبکه ای مدیریت شده

تجارت الکترونیکی باعث تغییر انواع اطلاعات، از جمله مبادلات بازرگانی از طریق شبکه است که به آن E-Commerce می گویند. از این رو، بازاریابی از طریق شبکه اینترنت، معروف به ” تاجر با مشتری”، تنها یکی از پدیده های بستر تجارت الکترونیکی است. تجارت الکترونیکی موجب تغییرات عمیق و اساسی در ساختار و عملکرد تجارت و مبادلات بین تاجرها، معروف به ” تاجر با تاجر” شده است . تاجر با تاجر در تجارت الکترونیکی شامل انواع تکنولوژی های کاربردی و شبکه ای برای خودکار کردن و بهینه سازی مبادلات بین بخش های مختلف تجارت است.

یکی از راه های راه اندازی تجارت ااکترونیک برای هر صنف و ماهیت کاری، راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی است. فروشگاه اینترنتی یا فروشگاه آنلاین، نوعی وب‌گاه است که برای ارائه محصولات برای فروش از طریق اینترنت برپا می‌شود. در مقایسه با فروشگاه‌های حقیقی، این فروشگاه‌های مجازی مزایایی از قبیل عدم محدودیت جغرافیایی و زمانی، کاهش هزینه‌های جانبی و کاهش ترافیک و آلودگی را به همراه دارند.

در سال ۱۹۹۰ تیمبرزلی اولین سرور و مرورگر جهان را ایجاد کرد، که در سال ۱۹۹۱ برای مصارف تجاری افتتاح شد. در سال ۱۹۹۴ پیشرفت های دیگری نیز صورت گرفت، از قبیل افتتاح بانکداری الکترونیک. در طی همان سال، نت اسکیپ رمز نگاری گواهینامه ssl را برای انتقال داده ها در اینترنت معرفی کرد، که امروزه در خرید های اینترنتی مطمئن به یک ضرورت تبدیل شده است. همچنین در سال ۱۹۹۴ یک شرکت آلمانی به نام اینترشاپ اولین سیستم فروشگاه اینترنتی خود را معرفی کرد. در سال ۱۹۹۵ آمازون سایت فروشگاه اینترنتی خود را افتتاح کرد و در سال ۱۹۹۶ ای بی (Ebay) راه اندازی شد.

پلتفرم‌های تجارت الکترونیک چیست ؟

چند تا از بهترین پلتفرم های تجارت الکترونیک

 ووکامرس- WooCommerce :

این گزینه یکی از ماژول های رایگان وردپرس محسوب می شود و نیازی به تعریف ندارد. این پلتفرم دارای دروازه پرداخت امن و کارت خریدی است که به خوبی کار می کند. راه اندازی فروشگاه چند فروشنده ای در این پلتفرم نیازمند افزونه اضافی است.

 مزایا:

  • ناحیه ادمین قابل مدیریت دارد.
  • طبقه بندی های نامحدودی برای محصولات دارد
  • دروازه پرداخت امنی دارد.

معایب:

نصب ووکامرس رایگان است با اینحال به کارگیری کارت خرید به همراه سیستم نیازمند صرف هزینه اضافی است. یکی از مشکلات اصلی که در ووکامرس وجود دارد نبود قابلیت انطباق است. زمانی که سایت و کسب وکار شما رشد می کند محصولات و مشتریان بیشتری به آن اضافه می شود همین امر سرعت ووکامرس را کندتر می کند.

 نظر: ووکامرس برای ان هایی که از وردپرس استفاده می کنند و به فروشگاه بزرگی نیاز ندارند انتخاب منطقی است

Shopify

Shopify شاید شناخته شده ترین پتلفرم تجارت الکترونیک موجود باشد. این پتلفرم در سال 2006 توسط توبیاس لوته، دانیل ویناند و اسکات لیک که احساس می کردند هیچ بستر تجارت الکترویک با کاربردی ساده وجود ندارد، ساخته شد. شاپیفای ادعا می کند: “شما هیچ نیازی به تجربه فنی یا طراحی برای ایجاد یک فروشگاه اینترنتی زیبا ندارید.”

بنا بر اعلام Shopify، امکان ایجاد یکی از فروشگاه های آنلاین ظرف فقط چند دقیقه وجود دارد. کاربران می توانند از طیف گسترده ای از قالب ها یکی را انتخاب کرده یا ظاهر فروشگاه را به میل خود طراحی کنند. این پلتفرم انواع مختلفی از کارت های اعتباری را قبول می کند، ازرمزگزاری 256 بیتی SSL جهت امنیت برخوردار است و پشتیبانی 24 ساعته را از طریق تلفن، پیامک یا ایمیل ارائه می دهد.

Shopify همچنین میزبانی نامحدودی از فروشگاه های خود، تجزیه و تحلیل عمیق درباره نحوه استفاده بازدیدکنندگان از فروشگاه و عملکردهای بازاریابی نظیر بهینه سازی سئو، موتور تخفیف و کوپن، کارت های هدیه و ابزارهای بازاریابی ایمیلی را در اختیار کاربران قرار می دهد. می توانید با یک تور رایگان 14 روزه، Shopify را تست کنید.

Bigcommerce

Bigcommerce در سال 2009 تأسیس شد با این وعده که: “از کسب و کارتان و نه فقط فروشگاه تان حمایت می کنیم.” علاوه بر پشتیبانی از طریق تلفن، چت آنلاین و ایمیل، این پلتفرم مقالات و ویدئوهایی را برای کمک به تجارت الکترونیک و دسترسی به تیمی از متخصصان تجارت الکترونیک ارائه می دهد که می توانند در مورد فروش آنلاین مشاوره و راهنمایی کنند. کارشناسان دارای تخصص در زمینه گوگل آنالیتیک و ادوردز هستند.

این پلتفرم همانند Shopify انواعی از قالب ها و تم های مختلف را برای کمک به بهینه سازی فروشگاه ها ارائه می دهد. از طرف دیگر کاربران می توانند فروشگاه را به صلاحدید خود طراحی کرده یا از طراحان Bigcommerce برای انجام این کار استفاده نمایند. این پلتفرم دارای یک CMS کاملاً مجهز است که به کاربران اجازه می دهد تا نه فقط یک فروشگاه بلکه یک وب سایت کامل را اجرا (run) کنند.

کاربران می توانند از مدیریت دقیق و انعطاف پذیر محصول، رتبه بندی موتور جستجوی بهینه در کنار انواعی از ابزارها و تحلیل های یکپارچه بازاریابی استفاده کنند.

با یک آزمایش رایگان 15 روزه می توانید Bigcommerce را امتحان کنید.

Volusion

تقریباً دو دهه از عمر Volusion که در سال 1999 در تگزاس تأسیس شد، می گذرد. این شرکت پلتفرم خود را یک «راهکار تجارت الکترونیک همه جانبه» نامیده و آزمایش رایگان 14 روزه را ارائه می دهد (کارت اعتباری لازم نیست).

همچون سایر پتلفرم های تجارت الکترونیک، این پلتفرم قالب های مختلف را برای انتخاب به کاربران عرضه می کند و به علاوه کاربران در صورت تمایل می توانند قالب ها را شخصی سازی کنند. در صورت نیاز به طراحی پیچیده تر، Volusion یک سرویس طراحی سفارشی ارائه می دهد که می تواند برندینگ و رسانه های اجتماعی یک شرکت را دربرگیرد.

این پلتفرم، سایت و ابزارهای مدیریت محصول مورد نظر، کارکرد بازاریابی برای سئو، رسانه های اجتماعی و درگاه های واسته به همراه ایمیل و عملکرد مدیریت سفارش برای پردازش سریع سفارش، پذیرش پرداخت، محاسبات مالی و یکپارچگی POS را فراهم می کند.

CoreCommerce

CoreCommerce در سال 2011 با تمرکز بر ارائه خدمات تجارت الکترونیک به کسب و کارهای کوچک و متوسط راه اندازی شد. این شرکت بر سادگی و شفافیت تأکید دارد و وعده می دهد که کار با پلتفرم آن ساده است.

شاید منحصر به فردترین جنبه از CoreCommerce این باشد که کلیه ویژگی های آن به همه مشتریان صرفنظر از برنامه ای که در آن قرار دارند، ارائه می شود. نقشه های قیمت برحسب تعداد محصولات، تعداد آدرس های ایمیل، مقدار پهنای باند و میزان فضای ذخیره مورد نیاز کاربر تعیین می شوند.

این پلتفرم نیزهمانند دیگران قابلیت هایی را برای طراحی فروشگاه، مدیریت محصول، پردازش سفارش و بازاریابی ارائه می دهد. گزینه های سفارشی سازی نامحدود محصول، موتور وبلاگ نویسی و هاست ایمن که توسط Rackspace تهیه شده و دارای ضمانت 99.9 درصدی است از ویژگی های دیگر آن محسوب می شود. شما می توانید CoreCommerce را با یک آزمایش رایگان 15 روزه تست کنید.

3dcart

3dcart که در سال 1997 تأسیس شده است، قدیمی ترین پلتفرم مورد بررسی در این نوشتار است. این پلتفرم با هدف ادغام شمار زیادی از مهم ترین ویژگی های تجارت الکترونیک در یک پلتفرم واحد تأسیس شد.

این شرکت می گوید به شش ارزش اصلی پایبند است: نوآوری مداوم، خدمات خوب، راهکارهای ساده، تقویت اعتماد، رضایت خاطر کارکنان و مشتریان و ایجاد انگیزه بین آنها.

تعدادی از ویژگی های نوآورانه این پلتفرم عبارتند از ماژولی که کاربران می توانند برای ارائه بسته هدیه، سیستم سفارش خرید، گزینه اجرای یک برنامه وفاداری و امکان ارائه سفارش های مکرر نصب کنند. خیلی از این ویژگی ها بسیار ویژه و منحصر به فرد هستند، به این معنا که فروشگاه ها می توانند با نیازهای هر کسب و کار سازگاری یابند.

فروشگاه ها می توانند با استفاده از یکی از الگوهای 3dcart طراحی شوند و یا کاربران می توانند فروشگاه مخصوص خود را طراحی کنند. نوار ویرایش سریع بدان معنی است که ایجاد تغییر در طراحی فروشگاه ساده است.

علاوه بر پلتفرم، 3dcart تعدادی سرویس حرفه ای ارائه می دهد. کاربران می توانند با SEO ، PPC ، مدیریت خوراک خرید ، رسانه های اجتماعی ، تبلیغات فیس بوک و مشاوره درخواست کمک کنند. همچنین می توانید راهنمایی کنید تا اطمینان حاصل شود که فروشگاه کاربر در بالاترین استاندارد تنظیم شده است. خدماتی مانند کلون سازی سایت ، تنظیم ردیابی سفارشی ، مهاجرت داده ها و آموزش نیز ارائه می شود.

علاوه بر این ، 3dcart می تواند گواهینامه SSL ارائه دهد. پشتیبانی 24 ساعته از طریق تلفن ، ایمیل یا چت آنلاین امکان پذیر است. می توانید با یک آزمایش 15 روزه رایگان این سرویس را امتحان کنید.

علاوه بر فروشگاه های ساده اینترنتی در ادامه برخی از مهمترین کاربرد های تجارت الکترونیکی شرح داده است:

  • اتوماسیون های اداری در تامین و پشتیبانی منابع
  • سیستم های پرداخت داخلی
  • سیستم های مدیریت محتوا در ابعاد بزرگ
  • سایت های تخفیف و خرید گروهی
  • سایت های خبری
  • بانکداری الکترونیکی
  • دفاتر اداری الکترونیک
  • و بسیاری موارد دیگر ….

سیر زمانی تجارت الکترونیک

۱۹۷۹: Michael Aldrich خرید آنلاین را اختراع کرد.

۱۹۸۱: Thomson Holidays اولین خرید انلاین B2B را در بریتانیا ایجاد کرد.

۱۹۸۲: Minitel سیستم «سراسر کشور» را در فرانسه بوسیله France Telecom و برای سفارش گیری انلاین استفاده کرد.

۱۹۸۴: Gateshead اولین خرید انلاین B2C را بنام SIS/Tesco و خانم Snowball در ۷۲ اولین فروش خانگی انلاین را راه انداخت.

۱۹۸۵: Nissan فروش ماشین و سرمایه گذاری با بررسی اعتبار مشتری به صورت آنلاین از نمایندگی های فروش.

۱۹۸۷: Swreg شروع به اشتراک گذاری نرم افزار به منظور فروش آنلاین محصولاتشان از طریق مکانیسم حسابهای الکترونیکی بازرگانی آغاز کرد .

۱۹۹۰: Tim Berners-Lee اولین مرورگر وب را نوشت.

۱۹۹۴: راهبر وب گرد Netscape در اکتبر با نام تجاری Mozilla ارائه شد. Pizza Hut در صفحه وب سفارش دادن آنلاین را پیشنهاد داد. اولین بانک آنلاین باز شد. تلاشها برای پیشنهاد تحویل گل و اشتراک مجله به صورت آنلاین شروع شد . لوازمی همچون قطعات ماشین و دوچرخه به صورت تجاری در دسترس قرار گرفت. Netscape 1.0 در اواخر ۱۹۹۴ با رمزگذاری SSL که تعاملات مطمئن را ایجاد می کرد، معرفی شد.

۱۹۹۵: Jeff Bezos ، Amazon.com و اولین تجارت ۲۴ ساعته را راه اندازی کرد. ایستگاه های رادیوی اینترنتی رایگان، رادیو HK و رادیو های شبکه ای شروع به پخش کردند. Dell و Cisco به شدت از اینترنت برای تعاملات تجاری استفاده کردند. eBay توسط Pierre Omidyar برنامه نویس کامپیوتر به عنوان وب سایت حراج بنیانگذاری شد.

۱۹۹۸ : توانایی خریداری و بارگذاری تمبر پستی الکترونیکی برای چاپ از اینترنت امکان پذیر شد. گروه Alibaba در چین با خدمات B2B و C2C, B2C به همراه سیستم خود تاییدی، تاسیس شد .

۱۹۹۹: Business.com به مبلغ ۷٫۵ میلیون دلار به شرکتهای الکترونیکی فروخته شد، که در سال ۱۹۹۷ به ۱۴۹٬۰۰۰ دلار خریداری شده بود. نرم افزار اشتراک گذاری فایل Napster راه اندازی شد. فروشگاه های ATG برای فروش اقلام زینتی خانه به صورت آنلاین راه اندازی شد.

۲۰۰۲: ebay برای PayPal یک و نیم میلیون دلار بدست آورد.

۲۰۰۳: Amazon.com اولین سود سالیانه خود را اعلان کرد .

۲۰۰۷: Business.com بوسیله R.H. Donnelley با ۳۴۵ میلیون دلار خریداری شد .

۲۰۰۹: Zappos.com توسط Amazon.com با قیمت ۹۲۸ میلیون دلار خریداری شد. خرید اپراتورهای فروش وبسایتهای خصوصی RueLaLa.com بوسیله GSI Commerce به قیمت ۱۷۰ میلیون دلار بعلاوه سود فروش تا سال ۲۰۱۲.

۲۰۱۰: Groupon گزارش داد پیشنهاد ۶ میلیار دلاری گوگل را رد کرده‌است. در عوض این گروه طرح خرید وب سایتهای IPO را تا اواسط ۲۰۱۱ دارد.

۲۰۱۱: پروژه تجارت الکترونیک امریکا و خرده فروشی انلاین به ۱۹۷ میلیارد دلار رسیده، که نسبت به ۲۰۱۰ افزایش ۱۲ درصدی داشته است. Quidsi.com, parent company of Diapers.com توسط Amazon.com به قیمت ۵۰۰ میلیون بعلاوه ۴۵ میلیون بدهکاری و تعهدات دیگر خریداری شد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.